Пізнаємо правила безпечного працевлаштування та міграції

13.09.2024 студенти випускних груп 411-КІ та 412-КІ спеціальності «Комп’ютерна інженерія» освітніх професійних програм «Комп’ютерна графіка та Web-дизайн», «Комп’ютерні системи та мережі» відділення Інформаційних технологій взяли участь в інформаційній сесії «Пізнаємо правила безпечного працевлаштування та міграції».

Студентська молодь відділення Інформаційних технологій з азартом грала у гру «Міф чи правда про торгівлю людьми», опрацювала базові поняття торгівлі людьми та експлуатації, ознайомилася зі статистикою та важливістю проблеми, шляхами потрапляння в торгівлю людьми.

Особливу зацікавленість викликала командна робота над розглядом реальних ситуацій, представлених у відеороліках «Навіть ти». Студенти навчилися визначати ситуації, причини потрапляння до них та почали напрацьовувати безпечні алгоритми дій.

Гра «Рожеві окуляри» надала можливість студентам-комп’ютерникам обговорити важливі та суперечливі питання щодо ризиків потрапляння у ситуації торгівлі людьми, особистої відповідальності і засвоїти інформацію про організації, що працюють у сфері  торгівлі людьми, наданні допомоги потерпілим.

Випускники-комп’ютерники підвищили рівень обізнаності щодо гостроти проблеми торгівлі людьми та експлуатації, отримали інформацію про національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527, ознайомилися з варіантами отримання допомоги від МОМ в разі потрапляння в ситуації торгівлі людьми та експлуатації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

X